Aarhus Shobukan er en dojo i Aarhus med en chefinstruktør der er blandt de højest rangerede i Danmark.

Vi praktiserer stilarten Nishio Aikido.

Aikido er en ren selvforsvarskunst der baserer sig på cirkulære bevægelser, Atemi (slag mod vitale punkter), kast, ledlåse, nerveteknikker, sublim timing, centrering, balance, korrekt afstand, vejrtrækning, jo’en (stav) og sværdet og en i kampkunst-verdenen unik filosofi.

I aikido sigter man på at undgå at skade sin modstander og lære ham, at det han gør er en fejl!

Dette gøres så at sige ved at vende angriberens egen kind til ham selv!

Angriberen sætter sig selv i en situation hvor han vil opleve, at hver gang han angriber så går det ud over ham selv, og at han stort set af egen kraft ender i en lås/nerveteknik/kast. Tilmed vil angriberen se at aikidokaen bevidst undlader at skade ham alvorligt, selvom dette i høj grad er muligt!

I denne situation åbnes der for en mere konstruktiv løsning af konflikten. Angriberen vil til sidst se det nyttesløse i at fortsætte, og erkende at aikidokaen bevidst har undladt at skade ham alvorligt på trods af rig mulighed for det.

Da det er meget svært for angriberen at skyde skylden på en person der åbenbart bevidst undgår at skade ham, så bliver det nemmere for angriberen at erkende sit eget fejltrin.
Konflikten har derved større chance for at ende godt, så ingen behøver at komme på hospitalet, og/eller blive dømt for vold og/eller “hente vennerne” og eskalere den.

Alt dette er meget godt men også meget svært, både teknisk og mentalt. Man skal så at sige lære at danse med en partner der er ude på at slå een ihjel og undgå at blive aggressiv i processen!

Det kræver mange års træning at blive så god, men målet er storslået og vejen er interessant og fyldt med gode oplevelser!

Målet for Århus Shobukan Aikido er at udbrede forståelsen af samt færdigheder i Aikido. Vi underviser udfra Aikido`s grundlæggende principper med fokus på selvforsvar.
Træningens tekniske udgangspunkt er Nishio sensei`s dynamiske Aikido stil, som karakteriseres ved sin effektivitet og sin realistiske og praktiske tilgangsvinkel.

I Århus Shobukan Aikido træner vi den Aikido-stil som Shoji Nishio Sensei har udviklet. Nishio Sensei har en meget bred baggrund inden for Japansk kampkunst, han er 8. dan Aikido, 7. dan Iaido, 6. dan Judo og 5. dan Karate.

På grund af Nishio Sensei’s brede baggrund er Nishio-stilen en meget dynamisk stilart, som konstant er under forandring.

I Shobukan Aikido har vi som formål at undervise i effektiv selvforsvar. Der undervises i at løse konflikter ud fra Aikidos principper om ikke at bruge vold og ikke at bruge styrke, men i stedet at udnytte den energi der gives i en konflikt og det overskud der opstår ved at forholde sig rolig og afslappet i en presset situation.

Vi underviser i Aikido